Saker att göra på semester i Las Vegas

Att hitta saker att göra i Las Vegas borde vara det sista som man bör oroa sig för. Trots att Las Vegas är känt för sina casinon och spelande, så finns det många roliga saker som man kan hitta på när man är på semester.

Las Vegas är en destination med alla sorters underhållning, framträdanden och spelmöjligheter. Men om man vill ta sig ut från staden, så finns det ett stort utbud av saker att göra som kommer att vara minnen för livet.

Ta en helikoptertur

Ta en tur med helikopter över Las Vegas, eller över Grand Canyon. Nyare helikoptrar ger en smidigare landning, har mindre g-krafter än kommersiella flygplan och är således säkrare. Se alla ljusen från Vegas i natten eller de inspirerande färgerna en solnedgång vid Grand Canyon bjuder på. Total restid, 2-4 timmar.

Rundtur vid Hoover Dammen

Gå på en guidad tur runt Hoover Dammen, det är en timmas körning från Las Vegas. Se det största projektet i cement i landet och känn vibrationerna av all kraft som genereras inuti dammen. Ta reda på hur dammen färdigställdes i förtid 1935 och under budget. Se den högsta bron som byggts i landet som invigdes 2011. Total restid, 3-4 timmar.

Åk gummibåt på Coloradofloden

Åk på gummibåt nerför Coloradofloden. Upplev naturligt varma källor i Black Canyon; glöm inte badkläderna, keps/solhat, din favorit herrarmband och solskydd. Sjösättningen sker vid basen av Hoover Dammen i en säker plats. Gummibåtar är enorma, smidiga och säkra. Total restid, 7-8 timmar.

Kör runt Lake Mead

Kör runt Lake Mead, ät lunch vid vattnet. Vid hamnen kan man hyra en båt för en snabb tur runt Boulder Basin delen av sjön, men se till att väderprognosen är bra den dagen. Man vill inte vara ute på sjön när det blåser mycket eller när en storm är på väg. Besök Alan Bible visitor center, för historisk information om närområdet och vandra genom de nästintill övergivna tunnlarna som användes för att frakta material till konstruktionen av Hoover Dammen.

Ta sedan en avslappnad biltur 60 Miles norrut, längs Lake Meads Overton Arm kustlinje, som tar slut vid Valley of Fire state park(glöm inte kameran!). Därifrån tar man Highway 169 west till I-15, sedan kör man söderut för den snabbaste resan tillbaka till Las Vegas. Total restid, 6-8 timmar.

Tom Spurlock har besökt Las Vegas/Lake Mead området de senaste tjugo åren. Han har delat med sig av tips på sin hemsida om insjöar i över tolv år. Tips om säkerhet, ekonomi, variation och att spara tid går att hitta på denna informativa hemsida.

Besök konstkvarteret i centrum

Här kommer ni att upptäcka en varierad blandning av gallerier, ett antal unika butiker och restauranger som är en kort sträcka från Freemont Street som kallas ”18b”.

Besök Boulder City

Denna plats har en härlig miljö med en vacker historisk charm. Man kan ta en promenad nerför Main Street och besöka en hel drös med unika butiker. Det finns också en majestätisk golfbana och Hoover Dammen är bara ett par minuter bort.