All du behöver veta om White Beach

Boracays mest berömda strand är White Beach, där också de flesta hotell ligger. Den är fyra kilometer lång fylld med kritvit pudersand. White Beach upptäcktes av backpackers i början av sjuttiotalet och har sedan dess blivit den mest populära stranden på Boracay. White Beach brukar delas in i tre så kallade båtstationer, men bli inte lurad av namnet – det är inga båtar som lägger till vid stranden. I stället är det ett sätt att dela upp den långa stranden, men exakt var gränserna går mellan de olika stationerna är det ingen som kan säga säkert.

Boat Station 1 är den nord-västra delen av White Beach och erbjuder flertalet lyxiga hotell och resorter. Vid station 1 är även stranden som bredast, och du hittar den berömda vykortsklippan en bit ut i vattnet. Vill du bo lyxigt är det station 1 som gäller. Även om du inte har råd att bo här så finns det möjligheter att hyra solstolar och en solsäng, beställa in en drink vid någon av barerna, och njuta av station 1 ändå.

Boat Station 2 är beläget centralt på White Beach, och har närhet till D’Mall som är den mest kommersiella delen av Boracay med restauranger och shopping. Även vid stranden finns massor av barer, restauranger, försäljare, möjlighet till massage och allt möjligt. Letar du efter bra nattliv finns även det här.

Boat Station 3 är den södraste delen av stranden och lugnare än både station 1 och 2, och även minst utvecklad och billigast. Det är en total motpol till de andra stationerna och restauranger och barer dör ut mer och mer desto längre söderut man går. Hela White Beach är öppet för allmänheten, så även om du bor vid Station 1 har du möjlighet att gå till exempelvis Station 3 för att sola och bada.