Hur finner man en billig resa?

Billiga resor finns det gott om och numera så behöver ingen leta i kvällstidningar för att finna en snabb resa söderut. Om du söker online så kommer du nämligen lätt att kunna skriva in det datum du vill åka för att sedan få förslag. Du kan ange vilket eller vilka länder du är intresserad av eller låta slumpen avgöra. Den som är fri att åka närsomhelst har ett försprång för om man kan ta ledigt på ett fritt sätt så kan man även få fatt i riktigt billiga resor.

Gå med i ett reseforum

Se till att du går med i ett reseforum där du kan få tips. Det är alltid en fördel att få veta av andra resenärer vilka resmål som det är värt att ta sista minuten resor till. Ett hotell kan beskrivas som mysigt och ser man bilder som togs då det öppnades för tio år sedan så kan man ju få intrycket av att man gör ett verkligt klipp. När man sedan inser att man får sova på golvet på en luftmadrass och att man kan se in i grannarnas badrum så kanske det inte var lika smart att ta just denna resa. Fråga andra i reseforum innan du beställer resan!

Boka flyg och res!

Är du riktigt modig så kan du boka ett billigt flyg och sedan dra iväg. Det här gör man ju inte med barn men kan man tänka sig att sova en natt på en parkbänk för att nästa natt få rum på ett hostel så kan ju det här bli en riktigt bra och billig resa. Det finns gott om billiga flygbiljetter på flighter som inte fyllts och är man villig att ta en mellanlandning samt obekväma resetider så kan priset gå ner avsevärt. Försök helt enkelt att kompromissa för att få råd med din resa.