Annorlunda platser att besöka i Sverige

Sverige är inte bara ett avlångt land utan också ett land med mycket att erbjuda. På senare år så har fler och fler valt att spendera sin semester utomlands, men för dig som vill uppleva mer av Sverige så finns det många undangömda pärlor. Du kan finna dem vid fantastiska djupa sjöar, bakom mörka skogar eller i ett fruset snölandskap skulpterat av is. För dig som väljer att semestra hemma så finns det mycket att se oavsett årstid. Här nedan kan du läsa om några av de bästa och unikaste platserna som Sverige har att erbjuda. Om du väljer att resa med bil så är det viktigt att planera färdvägen noga och se till att du har bra sommardäck om du kommer att bilsemestra under sommarmånaderna.

Gränna & Visingsö i Småland

Gränna är beläget i Jönköping i Småland och är berömt för sin polkagristillverkning. Från Gränna kan du också ta färjan till Visingsö i Vättern och området är populärt hos turister på sommaren. Det hela började år 1859 då en ensamstående mamma fick tillstånd att starta sockerbakeri och att bland annat tillverka de så kallade polkagrisarna i Gränna. Från början var pepparmintskaramellerna små men inom kort så såldes den första klassiska polkagrisstången som idag är en av Sveriges mest välkända souvenirer och kännetecken.  Idag tillverkas polkagrisar i flera olika smaker och färger och är också populära som julgransdekorationer. Att besöka en polkagrisfabrik i Gränna är ett spännande äventyr för hela familjen. Sedan kan du ta färjan till vackra Visingsö som ligger beläget i Vättern och som är rik på svenska historia och vacker natur.

Höga kusten i Ångermanland

Höga kusten är ett kustområde i Ångermanland som är med på Unescos lista över världsarv sedan år  2000. Området är unikt i världen med sin landhöjning och stiger fortfarande kraftigt ur vattnet varje år. Höga kusten är en otroligt vacker plats med höga klippor och djupa svenska skogar. År 2006 utvidgades världsarvet och heter sedan dess Kvarken/Höga kusten. Området ligger även nära den vackra och pittoreska kuststaden Härnösand.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi även känt som ICEHOTEL är världens första ishotell och en av de största turistattraktionerna i nordeuropa. Hotellet är byggt helt av is och snö och varje rum och sal är totalt unik och speciellt designad. Här finns även Iskyrkan där vigslar förrättas och som är känd för sin stillhet och unika inredning av is. Här finns även isbarer, den första Absolut Icebar öppnades 1994 på ishotellet i samarbete med Absolut Vodka. Efter en natt på ishotellet under varma filtar av renskinn så kan du till exempel tillbringa dagen med att åka hundsläde. Ishotellet är en enastående och unikt svensk upplevelse som du garanterat aldrig kommer att glömma.