Populära stränder i Koh Samui

Chaweng Beach

chaweng-beach

Chaweng ligger på den östra sidan av Koh Samui och är öns populäraste resemål. Anledningen är blandningen av att kunna ta det lugnt på stranden men samtidigt ha ett stort utbud av shoppning bara några hundra meter upp i den lilla staden.

Chaweng har ett stort utbud av aktiviteter att göra. En sak är säker, du kommer inte att bli rastlös under din tid på stranden. Det går att hyra jetskis, vidsurfingbrädor och du har även möjlighet att åka bananbåt.

Det går även att prova på att dyka om man är intresserad av det. Chaweng har PADI certifikerade dykskolor som du kan ta kontakt med om du vill prova på att dyka. Om du tröttnar på att sola och bada kan du ta en taxi till Tesco Lotus och gå på bio.

Nattlivet vid Chaweng

Chaweng passar även den som är ute efter ett rikare nattliv. På kvällen förvandlas stranden.

Den södra delen av Chaweng Beach är betydligt lugnare än den norra delen. Här finns exotiska resorter med fina restauranger och stämningen är avslappnad.

Bara några hundra meter bort ligger det barer vid stranden som spelar R&B-musik och erbjuder bord med kuddar att sitta på.

Vill man ta sig till en nattklubb så beger man sig in i staden.

Lamai Beach

lamai-beach

Lamai Beach är Koh Samuis näst största strand efter den berömda Chaweng Beach. Stranden är lugnare och mer avslappnad än Chaweng men det finns fortfarande en hel del olika hotell och restauranger att välj mellan, vilket gör det till ett perfekt val för dig som vill ha det lugnt och skönt på resan men samtidigt ha nära till allt.

Den lugna stranden har en något högre ålder på turisterna, ungdomarna brukar hålla sig vid Caweng istället.

Aktiviteter vid Lamai Beach

Som tidigare nämnts så är det en lugnare atmosfär vid stranden men det betyder inte att det inte finns saker att göra. Dyka är något som är väldigt populärt i Thailand, och precis som vid Chaweng Beach så finns det dykfirmor som erbjuder dagsutflykter för att lära sig snorkla och dyka.

Shopping

Ovanför stranden finns det en gågata som erbjuder shopping. Här finner du allt du behöver på din resa i Thailand. Det finns även en marknad, Lamai Fresh Market, som startar vid 05:00 till 20:00 varje dag som du kan gå runt och leta efter fynd.