En resa till Koh Samui

Koh Samui är en pärla. Thailand har varit svenskarnas favoritresemål i Asien sedan länge, men nu kommer fler och fler rapporter om att Thailand är passé och att svenskarna har tröttnat på landet i öst.

De flesta av oss från Sverige väljer att resa till platser som Ao Nang och Phuket. Ett resultat av detta är att det blivit mer exploaterat i och kring dessa platser, det är naturlig utveckling när en av de största inkomstkällorna är just turismen.

Men istället för att sluta åka till Thailand för att man tycker att platserna man alltid åkt till blivit för turistiga så kan man leta efter nya pärlor. För Thailand är långt ifrån turistigt, bara man vet vart man ska leta. Platser som Koh Samet, Koh Chang, Koh Tao, Koh Phangan och Koh Lipe erbjuder stillsamma stränder och en avslappnad atmosfär.

En ö som ligger lite mitt i mellan är Koh Samui. Koh Samui har en egen flygplats vilket gör det lätt att ta sig till ön från framför allt Bangkok. Ön har en hel del att upptäcka och närheten till både Koh Tao och Koh Phangan gör att man har ett stort utbud av aktiviteter att välja mellan.

Med sina populära stränder, Chaweng Beach och Lamai Beach är ön ett hett turistmål men trots det så har ön fått behålla en mysig charm. Visst lyser det igenom att ön livnär sig på turismen, framför allt på den populäraste stranden, Chaweng. Men trots det så kan man ta sig till någon av de vackra stränderna på ön som i stort sett är helt folktomma.

Det gör att man kan bland annat hyra vattenskoter, gå och shoppa i köpcenter och ta en avslappnad promenad på en tom strand för sig själv. Allt finns på Koh Samui.

Som du ser så finns det fortfarande massor av platser i Thailand som fortfarande erbjuder den där paradiskänslan, det gäller bara att ta sig från de värsta turiststråken.