Sightseeing i Bangkok

Ska du till Thailand på resa och stannar ett tag i Bangkok? Då vill du definitivt inte glömma att ta din kamera med dig eftersom Bangkok bjuder på några fantastiska fotograferings möjligheter fastän det är en smoggig stad. När du hittat fram till Bangkok och checkat in på hotellet så är det givetvis dags att fara ut på lite sightseeing för att ta några digitala bilder. Detta är en lista på de bästa foto bilderna du får i Bangkok och foton som är ett måste för varenda Bangkok fotoalbum.

khao-san-road

Khaosan Road

Khaosan road är en livlig gata i den gamla delen av Bangkok. Hit tar sig alla världen runt backpackers vid något skede av sin resa. Förutom billig övernattning, drickor, och mat, så bjuder Khaosan road även på bra fotograferings möjligheter. Det har nästa ingen skillnad var på Khaosan road du är, gatan är cirka 500 meter lång, bara du har en tripod med dig så borde du få ett bra foto. Det här är också en spännande plats att komma tidigt på morgonen och se vad som händer. Oftast fångar man foton med mycket liv i sig, där thailändska arbetsklassen lagar mat, transporterar varor och umgås med turister.

bangkok-neon

Bangkok Neon – Patpong Nattmarknaden och Soi Cowboy

För en klassisk Bangkok Neon bild är det bäst att ta sig antingen till Patpong nattmarknaden i Silom, Bangkoks Business Distrcit, eller till Soi Cowboy vid Asoke BTS stationen. Av dessa två är Soi Cowboy mera imponerande när det kommer till neon, däremot är Soi Cowboy också enbart en bar gata, och det är inga vanliga barer, medan patpong också erbjuder på shopping och barscenen.

bayoke-tower-ii

Bangkok Skyskrapor – Bayoke Tower II eller Sirocco Lebua State Tower

För en bra bild av Bangkoks Skyline vill man ta sig ganska högt. Den högsta platsen i Bangkok är Bayoke Tower II i Pratunam. Du kommer upp med 300 thai baht och får en drink på köpet. Inte illa för en så vacker utsikt. Alternativt kan du fara till Sirocco Skybar i kända State Tower (The Hangover Part III har en scen här). Det är dock snäppet dyrare restuarang och de ser inte så glatt på dig om du kommer upp bara för att ta en bild.

Förutom de ovannämnda digitala bilderna, vill du inte glömma att ta en bild på den mäktiga Chao Phraya Floden som går genom Bangkok. Det är bäst att hoppa på en river boat och ta bilder därifrån. Med detta paket av bilder kommer du att ha något att visa till dina vänner, för att framkalla bilder eller skapa en fotobok.