Prisvärt med vandrarhem?

Dom flesta kommer eller åker i alla fall några gånger per år på semester eller kalla det små weekends om du så vill. Människan gillar generellt att resa mycket varpå det således är alldeles naturligt att man även behöver någonstanns att bo. Det finns idag egentligen bara två sätt att bo på om du inte har en god vän som ställer upp med boende, men det ska ju förutsätta att personen i fråga bor i staden man besöker. Det alternativet är således räknat på få fingrar. Ska man bo på resande fot är det antagligen hotell eller vandrarhem som gäller!

Ordet vandrarhem klirrar i mångt o mycket som något sämre, helt enkelt ett budget alternativ där kravet på standarden samt i övrigt, oftast har mer att önska. Jämför man dessutom priserna emellan just vandrarhem och hotell så är det en markant prisskillnad. Det ska således vara ”sämre att bo på vandrarhem”.

Eftersom turismen oftast växer eller i alla fall fortfarande är relativt stor så finns även behovet för bägge alternativen, Frågan är egentligen bara om priset motiverar valet av hotell kontra vandrarhem. När man väl tänker efter så stannar man inte speciellt länge på rummet och förhoppningsvis så avser en vistelse en upplevelse av kultur samt nöje varpå rummet i fråga inte skall vara högsta prioritet.

Egentligen det som man använder rummet till är ju för att sova, samt göra sig i ordning på toaletten. För en barnfamilj eller större sällskap finns det således en hel del pengar att spara på i den alternativet. Pengar som man mycker hellre hade kunnat lägga på betydligt roligare saker än att uggla på rummet.

De senaste åren har även nybyggda vandrarhem, men med ack så bra priser, faktiskt tagit ett par kliv över det generella vandrarhemet i standard. Man kan tex få frukosten serverad, ha ett separat rum med toalett m.m.