5 tips inför din sista minuten resa

Att boka resa med väldigt kort varsel kallas för sista minuten. Förstås behöver det inte ordagrant betyda att man bokar resan bara några minuter före avgång, utan begreppet sista minuten och vad som egentligen räknas hit är lite flummigt. Men oftast brukar sista-minuten-resor betyda att man bokar sin resa endast några dagar eller några veckor innan avgång.

Den stora fördelen med sista-minuten-resor är att priset är billigare. Dessutom är det mera spännande eftersom du bestämmer dig för att resa iväg så nära inpå resan. Om du är nybörjare inom sista-minuten-resor, men tänker att det är något du gärna vill testa på, så kommer här några tips som du kan ha nytta av!

1. Jämför priser

Innan du bokar lönar det sig att jämföra priserna mellan olika flygbolag och resebyråer. Vissa flygbolag har dyrare priser, medan andra har lägre standard och därmed lägre priser. Välj det alternativ som passar dig bäst.

2. Var flexibel

De allra bästa priserna och resorna hittar den som är flexibel. Det vill säga att du inte har en viss bestämd destination du skall till en viss tidpunkt. Om man är öppen för alla förslag på resor så kan man hitta de allra bästa till de bästa priserna.

3. Kolla flygplatser

En vanlig tabbe när man endast kollar efter de billigaste priserna, är att man glömmer kontrollera på vilken flygplats slutdestinationen är. I större städer kan det finnas flera flygplatser, och ofta är det lågprisflygbolagen som flyger till de som ligger längre bort. Därför kan det i vissa fall löna sig att boka flyget till den närmare flygplatsen, eftersom transport från den andra in till stan skulle bli dyrare. Kontrollera var ditt flygplan landar och hur du tar dig därifrån, så inte hela resan går åt till transport.

4. Boka hotell på förväg

Du har precis hittat billiga sista-minuten-flyg till, låt oss säga England, för veckoslutet. Men hur går det när du kommer fram till London och upptäcker att alla hotell är fullbokade eftersom det är en fotbollsderby i staden? Kom ihåg att boka även hotellen i förväg så slipper du obehagliga överraskningar och kan njuta av resan!

5. Bekanta dig med destinationen

Ett sista tips till sista-minuten-resenären är att bekanta dig med destinationen du åker till. Oftast sker resorna så spontant att man kanske glömmer någon väsentlig del. Behöver du växla pengar – vilken valuta används i landet? Vilket språk talar man – klarar du dig på engelska? Vad är det för väder – vad ska du packa med? Finns det vape butiker i landet där du kan köpa ejuicer eller måste du ta det med dig?

Om du vet att du vill titta dig runt, så kolla vilka sevärdheter och nöjen det finns på destinationen. Det finns t.ex många bra fotbollslag i London (om du flyger till England och att se en match live kan vara en underbar upplevelse. Gör det ännu roligare genom att satsa en slant på ditt favoritlag! Spelbolag ger dig möjlighet att spela på matchen du kollar via din mobil. Inte bara får du se många fotbollsstjärnor live – du kan också vinna pengar! Genom att förbereda dig en aning innan planet lyfter, så får du ut det mesta av din resa! Med hjälp av din mobil kan du också spela olika spel medans du väntar på att planet ska lyfta.

Men sen får du komma ihåg att det sist och slutligen är en sista-minuten-resa vi talar om, och då får man gärna vara lite spontan också. Det viktigaste är väl ändå att komma iväg för en stund och koppla av, oberoende av om du reser själv eller med sällskap.